Μια φορά και ένα καιρό, όχι και πολύ μακρινό, ζούσε σε ένα τόπο, ένας βασιλιάς. Ήταν τόσο πλούσιος, που κάθε μέρα φορούσε καινούργια ρούχα, όπως και εσώρουχα. Και όχι ότι κι ότι όμως. Τα ρούχα του όλα ήταν μεγάλων και επώνυμων οίκων μόδας, Όπως Dolce & Gabbana, Armani, Dior, Lagoste,Polo, και άλλες πολλές επώνυμες μάρκες. Τόσο κοκέτης ήταν! Δεν λογάριαζε τα χρήματα, αφού είχε τόσα πολλά. Και μάλιστα είχε και υπουργό επί των ρούχων του.Και έφτασε η μέρα που είχε φορέσει όλα τα ρούχα που υπήρχαν στην επώνυμη αγορά, σε όλο τον κόσμο! Τι θα φορούσε τώρα στην επόμενη εμφάνισή του στο λαό, που θα μιλούσε για ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο που είχε σκοπό να τους φτιάξει;
Κάλεσε αμέσως όλους υπουργούς του έβαλε επικεφαλής τον υπουργό των ρούχων και τους είπε. Δεν ξέρω τι θα κάνετε; Αλλά θέλω να μου βρείτε τον καλύτερο ράφτη του κόσμου να μου φτιάξει μια καινούργια φορεσιά. Τι να κάνουν οι υπουργοί του; Σκέφτηκαν να κάνουν ένα διαγωνισμό, για να βρεθεί ο καλύτερος. Μόλις άκουσε για τον διαγωνισμό, ένας παμπόνηρος και πανέξυπνος ράφτης, πήγε στο βασιλιά και του υποσχέθηκε πως θα του έφτιαχνε μια υπέρλαμπρη φορεσιά από ένα πανέμορφο μαγικό ύφασμα, που όμως δεν θα μπορούσε να το αγγίξει και το δεις κανείς, γιατί θα ήταν ανάξιος για το αξίωμα του ή εντελώς χαζός. (λαγούς με πετραχήλια δηλαδή) Μην το πείτε πουθενά, τέτοιο ύφασμα δεν υπάρχει. Ο ράφτης δεν έφτιαξε ποτέ τίποτα και παρέδωσε στον Βασιλιά και στους υπουργούς του αέρα κοπανιστό. Το έκανε όμως με στύλ και με επισημότητα, σαν να έντυνε πραγματικά τον Βασιλιά.
Εννοείτε ότι κανένας από τους υπουργούς του, δεν ήθελε να του πει την αλήθεια, πως δεν έβλεπαν τίποτα, για να μην τους νομίζει άχρηστους ή χαζούς. Επαινούσαν και χειροκροτούσαν τα καινούργια ρούχα του.
Ετσι ο Βασιλιάς αποφάσισε να τα φορέσει και στην επίσημη παρουσία του που θα έκανε στο λαό του. Αφού έβαλε ένα αφόρετο επώνυμο εσώρουχο, που το είχε ξεχάσει σε ένα συρτάρι ντουλάπας της κρεβατοκάμαράς του, περίμενε να τον ντύσουν οι αυλικοί του και να ξεκινήσει με την άμαξα του στην πλατεία που θα γινόταν η παρουσίαση ενός μεγάλου έργου.
Και ενώ ο λαός πεινούσε, αυτός, σκεφτόταν με τι τρόπο θα τους παραμύθιαζε, για να βγάλει περισσότερα λεφτά. Χμμμ. έκανε ξύνοντας την περούκα που φορούσε. Θα τους βάλω διόδια στον καινούργιο δρόμο που τους υποσχέθηκα πως ΘΑ γίνει. Και χαμογέλασε ευχαριστημένος με την ιδέα του!
Ανέβηκε λοιπόν στην χρυσοποίκιλτη άμαξά του που την έσερναν τέσσερα άλογα και πίσω πήγαιναν καβαλάρηδες οι αξιωματικοί του. Στο δρόμο οι υπουργοί του υπήκοοί του και παρατρεχάμενοι ζητωκραύγαζαν, για την καινούργια φορεσιά του. Και ωωω! και αααα! και υποκλίσεις! Κανένας όμως δεν την έβλεπε. Που να τολμήσουν να το πουν.
Η πομπή, έφτασε στο χώρο που ήταν η εξέδρα. Εκεί που θα έβγαζε το λόγο του. Ανέβηκε καμαρωτός καμαρωτός, (σαν γύφτικο σκεπάρνι) και εκφώνησε τον λόγο του, Θα...θα...θα... μέσα στο σούσουρο και τα χαχανητά.
Ξαφνικά ακούστηκε η φωνή ενός παιδιού, δείχνοντάς τον. Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Όλοι πάγωσαν. Γύρισε ο βασιλιάς από εκεί που ακούστηκε η φωνή.
-Τι είπες παιδί μου;
-Μα δεν βλέπετε ότι είστε μόνο με το εσώρουχό σας;
-Εγώ το βλέπω, όμως γιατί όλοι με επαινούν για τα καινούργια μου ρούχα;
-Είναι ολοφάνερο δεν το καταλάβατε πως όλοι οι υπουργοί και οι συμβουλάτορες σας σας λένε ψέματα; Όπως λέτε και εσείς στον λαό σας.
-Ούτε ο Μαυρογιαλούρος να είσαστε!
-Ποιος είναι αυτός;
-Αστο Βασιλιά μου, αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα στην πω άλλη φορά, απάντησε ο έξυπνος πιτσιρίκος.
Εντυπωσιασμένος ο Βασιλιάς από την ειλικρίνειά του, έδιωξε όλους όσους το κολάκευαν με τα ψέματά τους και τον πήρε στο παλάτι, μαζί με τους γονείς του. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτονταν μέχρι τότε. Σταμάτησε να αγοράζει κάθε μέρα μια φορεσιά και με τα χρήματα αυτά, έφτιαξε δρόμους χωρίς διόδια εννοείτε!
Αυτό ήταν το παραμύθι που επέλεξα να πειράξω λίγο, όσο μπόρεσα, για να πάρω μέρος στο δρώμενο που κάνει η Αλεξάνδρα Πρόσκληση σε παραμύθι 
Εδώ το διάβασα!
Το παραμύθι αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εθελοτυφλούν μπροστά στη γύμνια της εξουσίας ή απλά βολεύονται να βλέπουν αυτό που τους λένε οι άλλοι ότι πρέπει να δουν. Παράλληλα, όμως, δίνει και το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καθένας μας έχει δύναμη όταν υψώνει τη φωνή του: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!»
Και εδώ, σε βιντεάκι για παιδιά.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε, να είστε όλοι καλά, εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα με πολλές χαμογελαστές στιγμές!Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε!