Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΓΗ...ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ!

Καλά λένε πως όταν εμείς κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει!

Προγραμματίζουμε να κάνουμε αυτό ή το άλλο και έρχεται ένα περιστατικό που σου ανατρέπει  τα σχέδια που έκανες.

Το μόνο προγραμματισμένο ήταν, ότι θα έλειπα από το σπίτι λίγες μέρες, τέλος του μήνα.

 Ετσι έλεγες Ρούλα ε;🤣 🤣

Εμ άλλαι οι βουλές του σύμπαντος  και άλλες οι δικές σου...

Το ραντεβού είχε κλειστεί για τέλος  του Σεπτέμβρη. Ντριιιιν το τηλέφωνο...κ Σμαραγδάκη; Μάλιστα! Σας παίρνουμε να σας ενημερώσουμε, πως το ραντεβού σας, (ωχ λέω από μέσα μου αναβλήθηκε για αργότερα) θα γίνει νωρίτερα από ότι είχαμε συμφωνήσει...μένω με το στόμα ανοιχτό. 

Πρώτη φορά νομίζω ότι γίνεται αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως σε ενημερώνουν για καθυστερήσεις!

Εεεε λέω μέσα μου όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Και σε χρόνο ντετέ ετοιμάστηκα. ΄

Όμως είδα μετά ημερομηνίες και βλέπω ότι αυτή την συγκεκριμένη εγώ, άλλα είχα προγραμματίσει να κάνω 😊  και εδώ είναι που κολλάει το... κάνε όνειρα εσύ!  

Πάνω που θα γιόρταζες τα γενέθλια του μπλόκ σου, να σου η ανατροπή που λέγαμεεε...εσύ θα λείπεις από το μπλοκόσπιτό σου. Και να θέλεις να ευχαριστήσεις τους φίλους σου έναν έναν, δεν θα μπορείς, αφού΄ θα σου είναι δύσκολο να το κάνεις μέσα από το κινητό σου...(πόσα να μάθω ποια η γυναίκα; 😊)Τέλος πάντων οι ανατροπές έρχονται για να λέμε όταν κάνουμε σχέδια, έστω και τα πιο απλά όπως το δικό μου, που ήθελα να καταφέρω να κάνω την ανάρτηση, την ίδια ακριβώς ημερομηνία, όπως εκείνη την πρώτη φορά, γελάμε με τα σχέδια που λέγαμε;...🤣 

Η σκέψη μου ήταν πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. 

Ετσι κι αλλιώς για μένα   αυτός ο χώρος εδώ εδώ και 12  χρόνια  είναι  η χαρά και επικοινωνία μεταξύ φίλων! Ας κάνω την ανάρτηση (την προηγούμενη εννοώ) και όταν βρω χρόνο θα απαντήσω στα όμορφα σχόλια και στις ευχές τους!

Θα μπορούσα να πω πως ήμουν διακοπές τόσο καλά που πέρασα...Ήμουν υπάκουο παιδί, έκανα ότι μου έλεγαν και  για μια ακόμη φορά τυχερή, να έχω πολύ καλή παρέα, παρεάκι μου😊.


Αααα να μην ξεχάσω, είπα για πρώτη φορά λόγο συνθηκών, να μην κάνω κλήρωση, αλλά να σηκώσει το χεράκι του, όποιος μέχρι τώρα δεν πήρε ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι από εμένα ναι; θα χαρώ πολύ!! 

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε, εύχομαι να  είστε όλοι καλά, έχετε μια όμορφη εβδομάδα, και να θυμάστε πως όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, ένα  χαμόγελο 😊είναι το σκαλοπάτι, που θα σας αλλάξει την διάθεση έστω και λίγο!!

Σας  ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε! 




 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


16 Σεπτεμβρίου 2011


ΠΑΡ

Για σας σας!!!! είμαι η Ρούλα η  αλιώς Σμαραγδένια σας καλοσωρίζω στο φτωχικό μπλοκόσπιτό μου...είναι ..νεοκτισμένο .. ελπίζω σιγά σιγά να γεμίσει με όμορφα πράγματα...που να σας κάνουν να αισθάνεστε σαν το σπίτι σας, όταν θα το επισκέφτεστε!!!  το κλειδί θα βρίσκεται πάντα κάτω από το χαλάκι....δεν χρειάζεται να κρατάτε τίποτα...μόνο την αγάπη σας και  καλή διάθεση!!!!η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή...για τους φίλους και τους καλεσμένους..με ένα ποτηράκι ρακί.. ..και ξεροτήγανα...συγνώμη ακόμη δεν έχω φωτο...να σας δείξω...όμως μπορείτε να βάλετε την φανασία σας να δουλέψει....καλώς ωρίσατε!!!!!

4 σχόλια:

  1. Γειά σου Ρούλα
    Με Χαρά σε καλωσορίζω στη γειτονιά.
    Θα ενθουσιαστείς με τη γειτονιά μας και θα κάνεις ό,τι τρέλλα έχεις απωθημένο.
    Μη μασάς,κάνε ο,τι ονειρεύεσαι χωρίς αναστολές, κανένας δεν θα σε σχολιάσει ούτε φυσικά θα σε κατηγορήσει...ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με Χαρά δέχομαι το καλωσορισμά σου ΧΑΡΑ μου σε ευχαριστώ πολύ και να είσαι καλά και ελπίζω να τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ και τι δεν θα έδεινα για μια παγωμένη τσικουδιά! Και σφακιανές πιτούλες με μπόλικο μελάκι, ακούω τη μυρωδιά τους και μόνο στην ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς όρισες Ρούλα στη παρέα μας,να ξέρεις εδώ μόνο ζεστασιά θα βρείς,όλα τα μοιραζόμαστε,τρέλα,ιδέες,έμπνευση...!Περιμένουμε δημιουργίες σου.Αααα!!!και μαζί πρέπει να πάμε για μπάνιο,με τα κεφάλια έξω εννοείται..!!χαχα Η Λέσβος σε περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

🤣🤣 Αυτή ήταν η πρώτη μου ανάρτηση στον κόσμο του διαδικτύου παρεάκι μου, μαζί με τα πρώτα σχόλια στο μπλοκ μου.
Σαν πρωτάκι ήμουν που μάθενε, το...λόλα να ένα μήλο...με τα λάθη μου και τα πάθη μου.😊 Μάλιστα, πριν 12 ακριβώς χρόνια, που περάσανε σαν νεράκι και να μαι που μόλις τελείωσα το δημοτικό!! 
Και έκανα ακριβώς όλα αυτά τα χρόνια, ότι με συμβούλεψαν, άγνωστες για μένα φίλες μέχρι τότε και πρώτη πρώτη η Χαρά από Ζάκυνθο, που γίναμε στο πέρασμα των 12 χρόνων, γνωστές και αγαπημένες.
Τόσα χρόνια, με 656 αναρτήσεις τι δεν έχουμε πει και κάνει μαζί ε;
Χρόνια όμορφα που ίσως να πέρασαν ανεπιστρεπτί, και ναι, χαθήκαμε με πολλές, λόγο φέης μπούκ,( εγώ δεν έχω, αφού το μπλοκ με έχει καλύψει απόλυτα). 
Συναντηθήκαμε όμως και με φίλες αγαπημένες, που τόσα χρόνια κρατάμε επαφές και μάλιστα ουσιαστικές αφού  τα  λέμε ακόμα με όποιο τρόπο μπορούμε! 
Φίλες που με τίμησαν με την φιλία τους όλα αυτά τα χρόνια δια ζώσεις και από τα μπλοκ μας!Ήθελα να κάνω την ανάρτηση αυτή ακριβώς την συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 16 του Σεπτεμβρίου, αλλά λόγο ανωτέρας βίας είπα να την κάνω την μέρα που ανοίγουν τα σχολεία, αφού για μένα ήταν το μεγαλύτερο σχολείο στην ζωή μου, και έμαθα τόσα, όσα δεν φανταζόμουν πως θα μάθαινα ανοίγοντας αυτόν το μικρό μου χώρο!
Το κέρασμά μου είναι αυτό που δεν ήξερα τότε να βάλω.🤣

(οι εικόνες είναι από το ίντερνετ.)
Και τα καλτσούνια από μένα, να μην λέτε πως δεν έβαλα και εγώ το χεράκι μου!😉
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, για την παρέα σας όλα αυτά τα χρόνια, για τον χρόνο σας που μου αφιερώσατε και για μένα είναι πολύτιμος.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα μπορέσουμε να τα πούμε, να είστε όλοι καλά, να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας χρειάζονται ένα καλό λόγο και ένα χαμόγελο ακόμη και στα δύσκολα τους! 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που για ακόμη φορά περάσατε και τα είπαμε!




       

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΆΓΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!

 

   


Όταν οι άλλοι κλείνουν τα blogs τους, κάποιος ρομαντικός ηλιόσπορος επιμένει να ανοίξει ένα δικό του.

https://sunflower-seed-art.blogspot.com/  

Αυτός ο ηλιόσπορος μένει στην Πράγα, αφού εκεί κάνει το διδακτορικό της και είναι η μικρότερη μας εγγονή.


Μέσα σε όλες τις ασχολίες της, σκαρώνει που και που κάτι δικό της.

Με αυτό το δικό της, ήθελα να ανοίξει ο Σεπτέμβρης μου, προτείνοντας σας όταν έχετε χρόνο μια βόλτα προς Πράγα μεριά.https://sunflower-seed-art.blogspot.com/

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε, θα ευχηθώ να είστε όλοι καλά, να έχετε καλή συνέχεια καλοκαιριού κι ας μπήκε ο Σεπτέμβρης.

Η πρώτη μέρα του και το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί εδώ στην Κρήτη. Με τις ζέστες του, τα μπανακια του. Πως να ευχηθείς καλό φθινόπωρο;  Αστο να έρθει πρώτα!

Και μην ξεχνάτε πως το χαμόγελο είναι η ευτυχία, που βρίσκεται πάντα κάτω από την μύτη μας.

ΚΑΛΌ ΜΉΝΑ.

Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε...