Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΕΝΟΣ...ΑΤΥΧΉΜΑΤΟΣ...

 Εχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, που μια ωραία μέρα ετοιμάστηκα η καλή σου να με πάει η κόρη μου η Χριστίνα στην μανικιουρίστα για την μηνιαία μου επίσκεψη να φτιάξω τα ποδαράκια μου.

Όλα κύλισαν ωραία, μέχρι την απόφασή μου να πάρω το λεωφορείο για να γυρίσω σπίτι, αφού η κόρη μου έπρεπε να πάει στην δουλειά!

Εν το μεταξύ, μου λέει ο καλός μου φεύγοντας από το σπίτι. Πάρε Ρούλα ένα ταξί να γυρίσεις, γιατί είδα κακό όνειρο. Γύρισα και του χαμογέλασα. Ελα αγάπη μου μην πιστεύεις στα όνειρα του απάντησα.

Όταν τελείωσε το ραντεβού μου, πήγα να πάρω το λεωφορείο, να γυρίσω σπίτι. Λίγο μέτρα πριν την στάση, να σου η καλή σου φαρδιά πλατιά ξαπλωμένη κάτω, να σφαδάζω από τους πόνους. 

Όπως καταλάβατε λοιπόν το ταξί δεν το γλύτωσα και άκουσα (που δίκιο είχε ο άνθρωπος) τα εξ αμάξης που δεν τον άκουσα με το όνειρο που είδε! (τελικά δεν θυμόταν το όνειρο όταν τον ρώτησα πηγαίνοντας στο νοσοκομείο τι είδε.🤣)Απλά μου είπε ότι ήταν άσκημο!

Και έτσι στα καλά καθούμενα, βρέθηκα με κάταγμα στο πλευρό και ξαπλωμένη ανάσκελα, ένα μήνα τώρα, ευτυχώς στο κρεβάτι του σπιτιού μου, με προσπάθειες να σηκώνομαι  και κάθομαι λίγο.

Σαφώς και ευγνωμονώ τον Θεό και την τύχη μου μαζί, αφού είμαι από τις λίγες περιπτώσεις που δεν έχω πάθει τίποτε χειρότερο στην πτώση μου, ας μην ξεχνάμε και την ηλικία μου! 😉

Βέβαια μαζί με τους πόνους μου, από την άλλη ένιωσα σαν βασίλισσα, αφού είχα δυο κόρες να πηγαινοέρχονται και προπαντός η μικρή μου η Χριστίνα που μένει ακριβώς από πάνω μας και τον καλό μου να έχει αναλάβει για πρώτη φορά 60 χρόνια παντρεμένοι, σκούπισμα,  πρωινό, απογευματινό, πλύσιμο πιάτων και μικροδουλειές, με την απορία πως τα βγάζω πέρα τόσα χρόνια  με όλο αυτό το κομφούζιο του νοικοκυριού. Με τίποτα λέει δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μου, πιο καλά λέει η οικοδομή 🤣🤣  

Τώρα απλά φίλοι μου θέλει υπομονή και αφού πρέπει να έχω πολύ, αποφάσισα να το αποδεχτώ ας είναι και με πόνο που όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται λιγότερος.

Όμως στο μεταξύ στον άπλετο χρόνο που είχα και όσο μπορούσα να μείνω καθιστή, διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τα "Εμπριμέ χρόνια"  της αγαπημένης μας φίλης Μαρίας Κανελλάκη.



 Ταυτίστηκα τόσο  με την  Τούλα της, που πολλές φορές έβλεπα μέσα από την γραφή της εμένα, αφού παλιά αυτήν την δουλειά έκανα! Νομίζω ότι όλοι μας θα βρούμε ένα κομμάτι του εαυτού μας σε αυτό της το βιβλίο. Καλοτάξιδο να είναι αγαπημένο μου Κανελλάκι.!  

Στα διαλύματα της καλυτέρευσής μου θέλησα να γράψω σταδιακά αυτήν την ανάρτηση, περισσότερο γιατί μου λείψατε!!

Εύχομαι να είστε όλοι καλά να προσέχετε τον εαυτό σας, σαν την υγεία δεν έχει...

Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα και να κάνετε ότι σαν κάνει χαρούμενους. Σαν το χαμόγελο δεν έχει!

Υ.Γ. Σας ζητώ συγνώμη, γιατί δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να απαντήσω στα σχόλιά σας. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που περνάτε και τα λέμε.




  

29 σχόλια:

  1. Πωπω καλή μου...γερό ατύχημα είχες.....είναι λίγο ταλαιπωρία βέβαια, αλλά θέλει το χρόνο του και θα περάσει. Και άλλη φορά ν ακούς τον άντρα σου που χωρίς να θυμάται το όνειρο είχε κακό προαίσθημα.
    Κάνε υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Σου στέλνω μία αγκαλιά συμπαράστασης και πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το αμπελοφιλοσοφίσουμε:
    Να πούμε, πως κάθε κακό για καλό;
    Τελικά μπορεί να ταλαιπωρήθηκες αλλά είχες τόση πολύ αγάπη και φροντίδα που δικαιώθηκες!
    Το καλύτερο, είναι που ο σύντροφος και κολόνα του σπιτιού έγινε ο τέλειος νοικοκύρης!
    Λίγο μένει Ρούλα μου και πάλι κοντά μας θα είσαι 100% γερή!
    ΑΦιλάκια με πολλά αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Ρούλα μου εύχομαι γρήγορα να γίνεις καλά και να προσέχεις.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιδερένια εύχομαι Ρούλα μου. Τι να πω; Συμβαίνουν αυτά και ευτυχώς ήταν τα λιγότερο άσχημα. Καλή ανάρρωση με διαβάσματα και κανακέματα από τους δικούς σου.Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Ρούλα μου! Πόσο επιπόλαιοι είμαστε μερικές φορές με τους εαυτούς μας και τις δυνατότητες που νομίζουμε ότι έχουμε. Το λέω και για μένα, πρώτα απ' όλα.
    Πολλά περαστικά, καλή μου φίλη. Γρήγορα σιδερένια. Ξέρω, σου ξεχαρβάλωσε λίγο το καλοκαίρι αυτή η ιστορία αλλά να μείνει παρελθόν και δίδαγμα.
    Το βιβλίο της Μαρίας, είναι στο επίκεντρό μου να το διαβάσω.
    Φιλιά πολλά, Μαρία μου. Μην αγχώνεσαι, κοπέλα μου για τις απαντήσεις σου. Σημασία έχει να είσαι καλά. Εμείς είμαστε εδώ, κοντά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοικοκυρές σαν και του λόγου σου δε βολεύει να κάθονται, να ξανακαινουργιώνουν. Αλλά άμα σου λάχει, κάνε κι αλλιώς! Ευτυχώς Ρούλα μου δεν έγινε μεγάλη ζημιά. Θα περάσει, μα θέλει το χρόνο του. Να 'ναι καλά τα κοπέλια σου κι ο κυρ-Γιώργης και σιγά-σιγά θα βρεις την καθημερινότητά σου. Στο εύχομαι, όσο γίνεται πιο σύντομα, χωρίς κανένα πόνο. Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ λυπάμαι Ρούλα μου για το ατύχημα και την ταλαιπωρία σου!!! Είδες βρε παιδί μου, καμμιά φορά τί μπορεί να σου τύχει από την μιά στιγμή στην άλλη!!! Και απ'όσο ξέρω το κάταγμα στα πλευρά πονάει αρκετά! Υπομονή, καλή μου και όλα θα περάσουν! Ευτυχώς που έχεις και την μία κόρη από πάνω αλλά και τον Γιώργο σου να σου κάνει τις δουλίτσες! (νά, κάτι τέτοια φοβάμαι, επειδή μένουμε μακρυά από τα παιδιά μας και σε απομονωμένη περιοχή!).
    Σιδερένια και γρήγορα!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περαστικά να είναι, Ρούλα μου, και να σου μείνει μόνο η ανάμνηση των περιποιήσεων και των φροντίδων των αγαπημένων σου ανθρώπων! Λες να σε ματιάσαμε εμείς, που σε θαυμάζουμε τόσο για την ενεργητικότητά σου; Φτου, σκόρδα, σκόρδα!
    Φιλάκια πολλά και θεραπευτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικά σου Ρούλα μου. Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά και φέρουν μαζί τους τόση ταλαιπωρία.
    Σιδερένια να εισαι!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σμαραγδάκι μου πονεμένο, περαστικά σου! Χαίρομαι που βλέπω την ψυχολογία σου ανεβασμένη παρά τον πόνο και την ταλαιπωρία σου και σίγουρα η φροντίδα της οικογένειάς σου έχει συμβάλλει σε αυτό. Καλή ανάρρωση να έχεις, σε φιλώ γλυκά και σε ευχαριστούμε και για την βιβλιοπρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περαστικά σου Σμαραγδάκι μου!!
    Ξέρω πόσο πονάς γιατί πριν χρόνια είχα κι εγώ το ίδιο ατύχημα. Μου πήρε 3 μήνες για να πάψω να πονάω αφού ακόμα και που ανέπνεα δεν το άντεχα. Φαντάσου να προσπαθείς να γυρίσεις πλευρό στο κρεβάτι. Περνάει όμως και μετά προσοχή πληζ, δεν είμαστε για τέτοια.
    Πολλά φιλιά με πολλή αγάπη, και καλή επιτυχία στο νέο βιβλίο της Μαρίας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε Ρουλάκι μου, πόσο τυχερή στάθηκες μες στην ατυχία σου! Θα περάσει κι αυτό και θα χαμογελάς κάθε φορά που θα το θυμάσαι (όταν είναι να φτιάξεις τα νύχια σου για παράδειγμα) 😉
    Ο Γιώργης σου είναι βράχος στη σχέση σας και όλα τα εύσημα τού αξίζουν! Φαντάζομαι την τρομάρα που πήρε, μέχρι να φτάσετε στο νοσοκομείο και να γίνει η διάγνωση...
    Τα κορίτσια σου, επίσης. Είναι αυτές οι συγκυρίες που μέσα σε μια αναποδιά, απολαμβάνεις την αγάπη και τη φροντίδα των δικών σου κι αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό γιατρικό.
    Σ' ευχαριστώ από καρδιάς που διάλεξες το βιβλίο μου να σε συντροφεύει αυτές τις μέρες. Τιμή μου μεγάλη τα λόγια σου και σου στέλνω όλα τα ΣΛ του κόσμου 🧡
    Περαστικά σου αγαπημένη μου & γρήγορα να γυρίσεις στην καθημερινότητά σου (να ησυχάσει κι ο Γιώργης) 😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περαστικά σου Ρούλα μου.
    Ευτυχώς που δεν έσπασες κάτι και μπόρεσες να είσαι στο σπίτι σου.
    Ευτυχώς βέβαια που έχεις δίπλα σου τους αγαπημένους σου και σε φροντίζουν.
    Πρέπει να προσέχουμε φιλενάδα.
    Κι εγώ επεσα και μέχρι να σηκωθώ, δεν ήξερα αν έσπασα κάτι.
    Ευτυχώς όλα καλά.
    Σας φιλώ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένο μου παρεάκι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας, τα περαστικά και την συμπαράσταση σας στη δύσκολη αλλά σίγουρα περαστική κατάσταση μου.
    Και πως να μην είναι άλλωστε με τόσες ευχές !!!!
    Με την λίγη ώρα που μπορώ να κάθομαι, θέλησα να περάσω από τους δικούς σας χώρους και να αφήσω εκεί ένα σχόλιο.
    Νομίζω ότι οι απαντήσεις στα σχόλιά σας και στις ευχές σας, ήταν τα πιο σύντομα που έχω γράψει ποτέ στα χρόνια που είμαι εδώ..,🤣 μεχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΎ ΣΕ ΌΛΟΥΣ!!! 🙏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περαστικά Σμαραγδούλα μου! Σιδερένια και γρήγορα εύχομαι! Κουράγιο! (Κι εμείς στα νοσοκομεία τρέχαμε αυτόν τον μήνα... ) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Όλγα μου σαν την υγεία δεν υπάρχει...εύχομαι περαστικά και σε σας και σύντομα!! 🧡🤗

      Διαγραφή